UN VIITOR VERDE

UN VIITOR VERDE

Angajamentul ArtEnergy

Cu toții ne dorim un prezent verde, un prezent în care să existe un echilibru al naturii, o atenuare a fenomenelor meteo extreme, suficiente resurse de hrană, un aer respirabil, o încetinire a fenomenului de încălzire globală, o oprire a lui. Cu toții ne dorim normalitatea cu care am fost obișnuiți. Datele culese si interpretate de oamenii de știință arată clar ca prezentul nu mai este verde și că viitorul nu va mai putea fi verde dacă nu schimbăm modul în care generam energie și consumăm energie. Gazele cu efect de seră generate din arderea combustibililor fosili au un impact major, greu reversibil asupra planetei.

La nivel global și European o serie de măsuri au fost luate sau sunt propuse pentru dezbateri. Companiile din toată lumea își regândesc activitatea pentru a putea scădea impactul negativ asupra mediului. Trăim deja o revoluție energetică ce impactează toate sectoarele și, în definitiv, viața fiecăruia dintre noi.

Noi, ArtEnergy credem în datoria pe care o avem fiecare dintre noi în a lăsa un viitor verde copiilor noștri. Ca furnizori de energie (combustibili și electricitate), avem o responsabilitate și mai mare în acest sens. Acest este motivul pentru care începând din 2022 am ales să ne transformăm dintr-o companie care comercializă combustibili și produse derivate (Artoil) într-o companie de energie. Această schimbare este doar un prim pas în devenirea ArtEnergy într-o companie capabilă să ofere energie verde. Transformarea pe care o traversam are trei etape și se întinde pe parcursul a mai mulți ani.

Scopul nostru este acela de a sprijini tranziția spre un viitor verde, bazat pe energie provenită din surse regenerabile, fără efecte negative asupra mediului și de sprijinire a companiilor locale și naționale care au nevoie de energie. În următorii ani vom trece împreună prin faza de tranziție, consumând în continuare combustibili fosili, punând însă bazele pentru etapa în care consumul va fi preponderent din surse verzi.

Astăzi nu există soluții complete, eficiente, optimizate din punct de vedere costuri pentru toate industriile. Ele vor apărea, cu siguranță, este doar o chestiune de timp.

Viitorul trebuie sa fie verde, împreună putem atinge acest obiectiv!

Împreună putem mai mult

Aceasta este o invitație spre colaborare pe proiecte de energie verde. Dacă ești responsabilul unui proiect de energie verde, un cercetător în domeniu sau doar un profesionist care vrea să lucreze într-o companie care militează pentru un viitor verde, scrie-ne și haide să purtam o discuție.

Împingem limitele mai departe!

Împingem limitele
mai departe!